Tot ce trebuie să știi despre alegerea periei de păr

  master
  21/03/2022
  Comentariile sunt închise pentru Tot ce trebuie să știi despre alegerea periei de păr

Părul unei femei este unul dintre atuurile cele mai de preț ale frumuseții sale. Iar dacă acesta este și îngrijit corect, îi va pune în valoare feminitatea și finețea.

Un păr lipsit de volum, strălucire, care este deteriorat sau uscat strică imaginea oricărei reprezentante a sexului frumos.

Dincolo de importanța folosirii produselor de spălare și hidratare a firelor de păr, unul dintre criteriile de bază pentru menținerea părului sănătos este coafarea sa cu produsele potrivite. Peria de păr este un produs important care nu trebuie să lipsească din rutina zilnică de îngrijire a părului.

Cum alegi corect peria de păr?

Specialiștii din industria frumuseții ne recomandă să alegem perii de păr profesionale, în funcție de nevoie. Există mai multe tipuri de perii, și anume:

Peria rotundă pentru coafat – potrivită pentru toate tipurile de păr:

Aceasta ajută la coafarea părului în timpul uscării. Poți fie să îndrepți părul, fie să îl ondulezi ușor, la vârfuri. Cu peria rotundă se mai poate da volum părului la rădăcină și se poate netezi spre vârfuri.

E important ca diametrul periei circulare să fie unul potrivit pentru lungimea părului tău. Astfel, o perie cu diametrul mai mic este potrivită pentru părul scurt, iar pe măsură ce diametrul periei va fi mai mare, aceasta se va potrivi părului mai lung.

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont când alegi o perie rotundă (circulară) este materialul perilor. Aceștia trebuie să nu fie foarte duri, ci mai flexibili. De asemenea, o perie bună este aceea realizată dintr-un material care conduce căldura – acesta este aluminiul, teflonul sau ceramica. Iar pentru îndemânare în folosire, peria trebuie să aibă un mâner ergonomic.

  • Peria de pieptănat – potrivită pentru părul de lungime medie sau lung și pentru descâlcire:

Ideală pentru părul drept sau ușor ondulat, dar nu și pentru cel foarte creț. Aceasta este cea mai utilizată de femei în rutina zilnică.

Dacă perii acesteia sunt din păr natural (ceea ce este recomandat), va proteja firele de păr și le va lubrifia. Practic, prin pieptănarea părului, sebumul de la rădăcină se distribuie uniform și pe lungimea părului, ceea ce este indicat pentru hidratarea naturală a acestuia.

Există și perii de pieptănat ce au, la fiecare dintre terminațiile perilor, acei țepi care ajută la descurcarea părului mai problematic.

Peria de pieptănat din păr natural trebuie spălată o dată pe săptămână cu apă și săpun, deoarece acumulează reziduuri de fixative și alte produse de coafare ce sunt aplicate pe podoaba capilară. 

  • Peria pentru tapare – potrivită pentru păr lipsit de volum, cu fire puternice:

Ideală pentru un efect de volum al părului, aceasta este formată din peri mai scurți și mai lungi pentru a putea realiza taparea.

De ce să folosești o perie de calitate?

Răspunsul este clar și simplu: pentru a avea un păr de invidiat! Desigur că toate accesoriile profesionale pentru păr te vor ajuta la aspectul final al acestuia, însă peria de păr este un produs indispensabil pentru stilizarea părului.

Fie că este pur și simplu pieptănat sau coafat într-un anumit mod, cu ajutorul unei perii circulare, părul va arăta mult mai bine decât dacă nu a trecut prin acest procedeu.

O perie de calitate te va face să nu îți mai dorești să ieși din casă fără a-ți realiza o coafură simplă și rapidă. De asemenea, te va ajuta să îți împarți firele de păr pentru a-ți crea diverse stiluri de prindere sau chiar împletituri ale părului.

O perie profesională nu te va trage de păr și nu va transforma acest ritual de îngrijire în ceva neplăcut. În plus, nu vei avea nevoie să o schimbi frecvent, dacă o întreții în mod corespunzător. Spal-o cu apă și săpun săptămânal și curăță după fiecare utilizare firele rămase în ea.

Ce produse de îngrijire a părului nu ar trebui să îți lipsească?

Din categoria de produse de îngrijire a părului fac parte atât accesoriile pentru coafat/pieptănat, precum și periile de păr, bigudiurile sau aparatele electrice, cum sunt ondulatoarele, periile rotative, plăcile pentru întindere.

De asemenea, folosirea acestora impune NEAPĂRAT hidratarea și întreținerea părului cu tratamente pentru regenerare, revitalizare, hidratare, dar și cu uleiuri sau măști speciale, în funcție de nevoile podoabei capilare.

Așadar, dacă îți dorești un păr sănătos și plin de strălucire, trebuie să ții cont de toate aceste sfaturi și trucuri.


About