Și când se lasă de sport, marii sportivi fac tot… sport! Foștii handbaliști de națională Ramona Farcău și Iulian Stamate s-ar putea reprofila la… tir

  Top Tabu
  02/10/2019
  Comentariile sunt închise pentru Și când se lasă de sport, marii sportivi fac tot… sport! Foștii handbaliști de națională Ramona Farcău și Iulian Stamate s-ar putea reprofila la… tir

Ramona Farcău și Iulian Stamate sunt recunoscuți pentru golurile lor spectaculoase la echipele naționale de handbal. Actualmente antrenori, foștii handbaliști ar putea reveni în competiții, dar nu pe semicerc, ci în cele de…tir sportiv.

Prezenți la evenimentul Be Active Night, din cadrul Săptămânii Europene a Sportului, cei doi s-au întrecut la trasul la țintă, sub îndrumarea maestrei Lucia Mihalache, președintele Federației Române de Tir Sportiv. Și nu au făcut-o deloc rău.

“A ieșit perfect, a ieșit egalitate, nici nu-mi doream altceva. Mi-a plăcut indicația cu nu-ți ține prea mult respirația, că îți auzi bătăile inimii. Dacă esti îndrăgostit și vii să tragi cu pușca, nu poți să nimerești nimic înseamnă”, a mărturisit Iulian Stamate, fostul pivot al echipei naționale de handbal.

Iar Ramona Farcău, fosta extremă a tricolorelor, l-a completat: “Eu zic să vorbim puțin și cu Pușa și cu Dragomir, poate ne antrenează și nu se știe ce surprize producem”.

Cei doi handbaliști s-ar reprofila cu succes, dacă ar vrea să se apuce de tir. A spus-o chiar Lucia Mihalache. “Au tras foarte bine, mai ales ultima decadă, Iulian a tras 10.7. Mă așteptam să câștige Ramona”, a mai spus președintele federației.

Citește și: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Săptămâna Europeană a Sportului, un real succes

Proiectul Săptămâna Europeană a Sportului a fost coordonat de Federația Română Sportul pentru Toți. Evenimentul Be Active Night a adunat în complexul Lia Manoliu nu mai puțin de zece discipline sportive. Copiii prezenți la eveniment au asistat la demonstații de tir, lupte, haltere, chambara, karate, dansuri moderne, oină, handbal, ciclism și cros.

Scopurile activităților desfășurate în cadrul Săptămânii Europene a Sportului sunt dezvoltarea spiritului de echipă, solidaritate și fair-play, oferirea unor oportunități de petrecere a timpului liber prin implicarea tinerilor în acțiuni eco-sportive, îmbunătățirea stării fizice și a sănătății, dar și popularizarea anumitor sporturi.

În România, Săptămâna Europeană a Sportului s-a desfășurat în orașele București, Constanța, Vâlcea, Alba Iulia, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Oltenița, Târgoviște, Mediaș, Suceava, Vaslui, Satu Mare, Câmpulung Muscel, Pitești, Chitila, Baia de fier și Iași.

Secretarul general al FR Sportul pentru Toți, Flavia Epureanu,  a fost mulțumită de eveniment. “Este o bază de selecție pentru diferite sporturi, sperăm că mulți copii de aici se vor înscrie apoi la aceste sporturi și vor fi atrași de cât de inedite sunt jocurile”, a declarat Flavia Epureanu.

“Cred că e foarte important pentru copii, în principal, și pentru părinți, că au ocazia să vadă ce pot face copiii cu timpul lor liber, să nu se mai ocupe cu gadget-uri, mai bine sport”, a spus și Ramona Farcău. La fel de mulțumit a părut și ”colegul de tir”.

“Sunt foarte bucuros când văd atât de mulți copii că ies din casă și fac orice fel de activitate sportivă. Sper să fie evenimente de genul acesta din ce în ce mai dese”, a completat Iulia Stamate.

 

Comentarii:

Sursa


About