Peste 100 de cicliști au completat formularul de înscriere pentru ”Drumul Podgoriilor Vrâncene…pe bicicletă”, care va avea loc duminică, 6 octombrie 2019.
Cu această ocazie se vor vizita și Cramele Domeniile Panciu de pe Dealul Sîrbi, unde investitor unic este Daniel Guzu.
Niciunde toamna nu este atât de frumoasă cum este în podgoriile din Vrancea. Pe zeci de kilometri lungime nu vezi altceva decât viță de vie ruginie și struguri cu tentă de chihlimbar. Iar toamna, viilor li se mai adaugă ceva… sufletul podgorenilor, oameni destoinici și harnici, care își dau toată silința și pun toată priceperea lor în slujba a ceea ca va fi vinul nou, vinul anului care tocmai se scurge molcom, cu dimineți încețoșate în negură și amiezi cu soare tomnatic.
Pe 6 octombrie 2019, în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus 2019”, Consiliul Județean Vrancea îi invită pe pasionații de cicloturism să descopere farmecul viei și vinului din cea mai întinsă podgorie a României.
Aceast eveniment își propune să pună în valoare şi să promoveze un traseu turistic extrem de atractiv atât din perspectivă oenologică cât și din perspectivă cultural-istorică. Pe Drumul Podgoriilor Vrâncene vom descoperi, împreună, o istorie miraculoasă…o poveste pe care nu te vei mai sătura să o auzi.
Dăm starul acestei aventuri de toamnă duminică 6 octombrie 2019, ora 10.00 din Piața Unirii din Focșani.
Mergem apoi spre Cîmpineanca, apoi spre Odobești și vom continua prin vie spre Jariștea. Continuăm spre Bolotești și urcăm la Tifești de unde admirăm Valea Putnei și viile din zonă, pentru ca să facem prima oprire la Schitul Brazi, unde vom vizita Paraclisul Subteran!
De la Domeniile Panciu ne întoarcem spre Țifești pentru următoarea noastră oprire – Cramele Domeniile Panciu – situate pe Dealul Sârbi – un loc de unde poți admira Măgura Odobești – cel mai înalt deal din România, dar și podgoriile dinspre Panciu. Aici vom redescoperi cum se făcea o dată vinul la noi în Vrancea și ne vom prinde în horă cu artiștii de la Țara Vrancei. De la Sîrbi vom merge spre Jariștea și vom urca pe Dealul Șarba din Odobești, pentru ca mai apoi să ne reîntoarcem la Focșani, un înainte de a mai face câte un mic popas despre care vă vom spune la timpul cuvenit. În total vorbim despre traseu care măsoară puțin peste 80 kilometri și pe care estimăm să îl parcurgem în 6-7 ore +/- opririle de pe traseu.