Pe site-ul laprovincia.ro poti gasi nu numai produse din pui, ci si retete ostropel de pui. Unul dintre cele mai indragite si cerute preparate din fiecare familie, este ostropelul de pui. Este usor de preparat si foarte convenabil de facut, pentru gospodine. Retetele de ostropel de pui, prevad o varietate de ingrediente dupa preferinta, cum ar fi: smantana, maioneza, lapte si smantana, precum si legume, pasta de rosii sau sos de soia. Chiar si o femeie care lucreaza, atunci cand vine acasa de la serviciu, poate pregati retete ostropel de pui delicioase si apetisante in doar o ora. Mai mult, pentru a-l gati in toata aceasta ora, nu va trebui sa stai langa tigaie. Doar punand intr-o anumita ordine toate ingredientele pentru a fi puse in tigaie, si dand ochiul la foc mic, poti sa mergi si sa faci o alta treaba.
Retete ostropel de pui – Variante
Exista, de asemenea, multe optiuni si variante. Iata cea mai simpla reteta ostropel pui, iar pe baza acesteia poti gati ostropelul asa cum doresti. Vei avea nevoie de:
- Pulpe sau ciocanele de pui – 800 gr
- ceapa – 2 buc.
- usturoi – 1 – 2 catei
- smantana – 4 – 5 linguri. linguri
- supa de pui – 2 pahare
- condimente pentru pui
- sare, piper – dupa gust
- ulei vegetal pentru prajit
Retete ostropel de pui – Mod de preparare
Pentru gatit, ai nevoie de supa de pui. Prin urmare, trebuie sa fierbi pulpele in prealabil. Pentru ca ostropelul sa fie mai saturat si mai gustos, poti adauga o ceapa intreaga si un morcov intreg. Si, de asemenea, sare dupa gust, piper, iar la sfarsit frunze de dafin. Cu cat este mai gustoasa supa, cu atat va fi mai gustos preparatul finit.
Clateste carnea de pui cu apa rece si usuc-o cu prosoape de hartie. In caz contrar, uleiul din tigaie se va imprastia in toate directiile. De asemenea, este necesar sa le presari cu sare.
Taie ceapa Julien cat mai fin, astfel incat sosul sa devina translucid si ceapa aproape invizibila.
Se toaca usturoiul.
Toarna uleiul intr-o tigaie, lasa-l sa se incalzeasca si pune carnea de pui in tigaie. Nu turna mult ulei, deoarece in pielita de pui exista deja suficienta grasime. Se prajeste carnea pe ambele parti timp de 4 minute, astfel incat sa apara o crusta aurie usoara. Apoi pune carnea pe o farfurie.
In uleiul ramas in tigaie de la prajirea puiului, prajeste ceapa la foc mic. Cand devine rumenita usor, adauga doua pahare de supa de pui, iar sosul se va dovedi destul de mult.
Pune smantana si amesteca.
Dupa ce sosul s-a format, se pun bucatile de carne in sos si se presara cu mirodenii. Lasa sosul sa fiarba, redu caldura si acopera. Se lasa la foc mic timp de 30 de minute. La final se adauga bucatile de usturoi, se acopera cu un capac si se ia de pe foc.