Politistul Brasovean Marian Godina le da o lectie, de aceasta data, elevilor care sustin anul acesta examenul maturitatii. El a facut publica o imagine cu diploma sa de bacalaureat si, aluzie la glumele din aceste zile de pe retelele de socializare, sustine ca ar fi putut sa si le mareasca daca, in acea vreme, s-ar fi putut face petitii on-line.
Godina a luat note foarte bune la examenul de la sfarsitul liceului: la limba si literatura romana a luat 10 la proba orala si 9, 80 la cea scrisa. A explicat si de ce a avut un mic impediment la cea de-a doua.
„Unul dintre subiectele de la Limba şi literatura română, care mi-a picat la bac şi care valora 0.20 puncte, a fost alegerea formei corecte de plural a substantivului <<poem>>.
Poeme sau poemuri?
Din păcate, am ales „poemuri”. Partea şi mai proastă e că pe atunci nu se făceau petiții online, poate aş fi deschis una prin care să cer acceptarea acestei forme de plural şi aşa luam şi eu zece.”, a scris Marian Godina in descrierea imaginii cu diploma sa de Bacalaureat.
In rest, politistul a luat 9 la engleza oral, 8,80 la matematica, 6,85 la anatomie si 10 la educatie fizica, optinand in final o medie peste 9. Din pacate, tinerii din ziua de astazi, carora culmea le plac bancurile cu politisti, sunt departe de aceste note. Rata de promovabilitate a examenului este din ce in ce mai mica, iar multi elevi care nu promoveaza examenul in vara si se reinscriu in toamna nici macar nu se mai prezinta la teste.
Marian Godina a devenit celebru pentru sinceritatea cu care a tratat problemele politistilor dar si prin curajul de a-si infrunta superiorii atunci cand acestia au fost la limita de a incalca legea. Umorul sau a devenit viral pe retelele de socializare, astfel ca omul legii a reusit sa deveina cu usurinta o „vedeta veritabila” in randul tinerilor si nu numai.