Carne? Da, dar sa nu exageram! Există zeci de studii care afirmă că limitarea aportului de carne în dieta zilnică poate reduce riscul apariţiei cancerului, bolilor cardiovasculare, diabet sau obezitate, însă, mai mult decât atât, scăderea consumului de carne la nivel mondial ajută la reducerea consumului de apă sau combustibil.
Potrivit CSID, acestea sunt câteva beneficii pentru corp dacă ai renunţa la carne cel puţin o dată pe săptămână:
Poţi limita riscurile apariţiei cancerului: Sunt numeroase studii care spun că o dietă bazată în special pe consumul de fructe şi legume poate reduce riscul apariţiei cancerului. Consumul de carne roşie şi procesată este asociată de cercetători cu apariţia cancerului de colon.
Poţi reduce incidenţa bolilor cardiovasculare: Date recente dintr-un studiu realizat la Universitatea Harvard spun că înlocuirea alimentelor bogate în grăsimi saturate (de exemplu carne sau lactate nedegresate) cu alimente bogate în grăsimi polinesaturate ( de exemplu uleiuri vegetale, nuci şi seminţe) reduce cu 19% riscul apariţiei de boli de inimă.
Poţi ţine la distanţă diabetul: studiile recente arată că alimentaţia bogată în carne roşie şi procesată creşte riscul apariţiei diabetului de tip 2.
Poţi combate obezitatea: Cei care consumă puţină carne sau sunt vegetarieni au o greutate corporală mult mai mică, ca şi indicele de masă corporală. Un studiu recent realizat de Colegiul Imperial din Londra a descoperit că scăderea consumului de carne poate preveni creşterea în greutate pe termen lung.
Poţi trăi mai mult: Consumul de carne roşie şi procesată este asociată cu o creştere a mortalităţii, în general cea cauzată de cancer, dar şi a mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare.
Tot mai multe persoane renunţă la consumul de carne. Dorinţa de a pierde în greutate în care dietele vegetariene sunt amintite tot mai des determină în special femeile să elimine carnea din alimentaţia zilnică.