Beneficiile pe termen lung ale consumului de apă cu lămâie sunt mai mari decât credeai. Este incredibil cât de mult bine poți face corpului tău adăugând în cei 2 – 3 litri de apă pe care îi bei zilnic câteva felii de lămâie.
1. Ajută la eliminarea kilogramelor în exces
Un pahar de apă cu lămâie vă poate ajuta să scădeți în greutate deoarece lămâia conține foarte multe fibre, care dau senzația de sațietate. Totodată poftele se vor reduce considerabil. Atenție, însă, dacă suferiţi de gastrită sau ulcer gastroduodenal, evitați consumul de apă cu lămâie pe stomacul gol. Aciditatea crescută vă poate face rău.
2. Ten mai frumos
Lămâia are atât proprietăți antiseptice, cât și foarte mulți antioxidanți ce reduc simptomele acneei și roșeața. Totodată, consumul zilnic de apă cu lămâie reduce efectele îmbătrânirii, iar dacă aplicați comprese cu apă și lămâie pe arsuri, acestea se vor vindeca mai repede.
3. Ameliorează problemele de digestie
Apa cu lămâie te poate ajuta în procesul de digestie eliminând senzația de balonare și de greață deoarece această băutură încurajează organismul să producă mai multă bilă. În plus, toxinele se vor elimina mai repede, iar dacă lămâia se bea sub formă de ceai, efectul va fi de calmare a arsurilor gastrice și chiar și de eliminare a paraziților intestinali.
4. Ajută în cazul durerilor în gât și a răcelilor
În cazul unei răceli sau viroze este recomandat să beți mult ceai de lămâie în care să adăugați și miere. Conţinutul ridicat de vitamina C luptă cu infecţiile, întărind sistemul imunitar al organismului.
Infecțiile în gât pot fi de asemenea vindecate cu ajutorul consumului de apă cu lămâie datorită proprietăților sale antibacteriene.
5. Reglează tensiunea arterială
Lămâile nu conțin numai vitamina C, ci o grămadă de alte vitamine și minerale de care corpul are foarte multă nevoie. Ea conține calciu, responsabil de buna stare a oaselor și dinților, are fier și un complex de vitamina B, dar și foarte mult potasiu. Potasiul este benefic creierului și sistemului nervos central, dar are și rolul de a regla tensiunea arterială.