Secretele unei personalități atractive

  ioana
  22/10/2015
  Comentariile sunt închise pentru Secretele unei personalități atractive

Prea mulți oameni se complac în ideea că cei mai populari dintre noi pur și simplu s-au născut așa și că nu pot face nimic pentru a fi și ei la fel. Din fericire, adevărul este exact opusul: a avea o personalitate atractivă ține de propriul control și de propria inteligență emoțională. 

tumblr_lru282fOLy1qfqsn1o1_1280

Un studiu realizat în cadrul UCLA a testat peste 500 de adjective în legătură cu ceea ce oamenii interpretează ca fiind o personalitate plăcută, așadar o persoană cu care îți dorești în mod natural să petreci timpul. Adjectivele cu cele mai mari scoruri nu au fost cele legate de frumusețea fizică a unei persoane sau de inteligență, ci de transparență, sinceritate și capacitatea de înțelegere.

Iată ce poți face pentru a-ți îmbunătăți și tu relațiile cu cei din jur: 

  1. 1. Pune întrebări 
  2. În mod eronat, foarte multe persoane se feresc să pună întrebări din teama de a nu deranja, însă atunci când pui întrebări unei persoane cu care porți o discuție, de fapt demonstrezi faptul că te interesează cu adevărat ceea ce are de spus persoana respectivă și nu doar îți aștepți dreptul la replică.
  3. 2. Pune-ți deoparte telefonul 
  4. Nimic nu este mai neplăcut decât să îți dai seama că în timp ce tu îți ”verși sufletul”, persoana din fața ta preferă să se joace pe telefon, ori să verifice ceasul, ori  chiar să vorbească cu altcineva. Așa că ia-ți angajamentul de a asculta cu adevărat, cap-coadă, tot ceea ce are de spus persoana din fața ta. În plus, conversațiile sunt mai plăcute și mai interesante atunci când chiar știi ce se vorbește.
  5. 3. Nu judeca 
  6. Dacă vrei să fii popular, trebuie să fii deschis la minte. Nimeni nu-și dorește să înceapă o conversație cu cineva care are deja o opinie formată și nu este dispus să asculte. Renunță la prejudecăți și la convingerea că ceea ce e bine pentru tine este bine și pentru ceilalți și vei vedea că mai multe persoane te vor aborda.
  7. 4. Nu cerși atenție 
  8. Este o regulă generală faptul că oamenii nu prea îi plac pe cei ce sunt disperați după atenție. Nu este nevoie să devii peste noapte un extrovertit cu programul de glume întotdeauna la el. Tot ce trebuie să faci este să încerci să fii cu adevărat un prieten bun celor cu care te întâlnești, fie că este vorba de 5 minute o dată-n viață, ori de 8 ore pe zi, de luni până vineri. Atunci când vorbești într-o manieră concisă și prietenoasă, oamenii vor fi în mod natural atrași de tine, fără să fie nevoie să faci tu eforturi pentru a le dobândi atenția.
  9. 5. Zâmbește 
  10. Oamenii au tendința de a imita în mod inconștient limbajul trupului afișat de persoana cu care stau de vorbă. Dacă vrei ca ceilalți să te placă, zâmbește-le în timpul conversației și vei vedea că zâmbetul îți va fi înapoiat.

 

 

 


About