Interviu cu dubla campioană olimpică la judo, Alina Dumitru şi fiul său Ianis, premiat cu trofeul «Speranţa» la Gala Trofeelor Alexandrion: «Am fost mai emoţionată decât Ianis când am urcat pe scenă cu el. El abia aştepta să ȋşi ridice premiul şi să spună câteva cuvinte»

  Top Tabu
  29/05/2020
  Comentariile sunt închise pentru Interviu cu dubla campioană olimpică la judo, Alina Dumitru şi fiul său Ianis, premiat cu trofeul «Speranţa» la Gala Trofeelor Alexandrion: «Am fost mai emoţionată decât Ianis când am urcat pe scenă cu el. El abia aştepta să ȋşi ridice premiul şi să spună câteva cuvinte»

Interviu cu dubla campioană olimpică la judo, Alina Dumitru şi fiul său Ianis, premiat cu trofeul «Speranţa» la Gala Trofeelor Alexandrion: «Eu am fost mai emoţionată decât Ianis când am urcat pe scenă cu el. El abia aştepta să ȋşi ridice premiul şi să spună câteva cuvinte»

Bucureşti, 29 mai 2020 –Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi cum văd viitorul.

Alina Dumitru a început să practice judo în clasa a V-a, pentru că își dorea să scape de timiditate și să capete forță fizică. Primii doi ani au fost ani de acomodare, în care nu a progresat prea mult, dar, după un cantonament în care le-a demonstrat colegilor și antrenorilor că poate face faţă antrenamentelor și poate evolua, în mintea Alinei s-a produs o schimbare care i-a dat mai multa încredere în forțele proprii și a motivat-o să lupte pentru a fi cea mai bună. A urmat o serie lungă de competiții naționale și mondiale, la care a obținut rezultate notabile, multe dintre ele câștigate în ciuda faptului că era accidentată. Alina Dumitru este dubla campioana olimpica, după ce a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), tripla campioana modiala, obținând medalii de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo (2005), Rio de Janeiro (2007) și Tokyo (2010) și multipla campioana europeana.

După Jocurile Olimpice de la Londra, Alina a decis să devină antrenor și în prezent antrenează copii, care descoperă acum tainele acestui sport. Printre aceștia se află și fiul său, Ianis, în vârstă de 4 ani, care a început să fie atras de judo după ce a văzut-o pe mama sa practicându-l. Inițial, Ianis imita mișcările Alinei, dar acum se antrenează regulat, iar Alina speră că îi vă călca pe urme şi va obţine performanţe la fel de importante.

Fundația Alexandrion l-a premiat pe Ianis Samarghitan Dumitru cu trofeul «Speranța», anul acesta, un trofeu acordat sportivilor foarte tineri, care demonstrează că au potențialul de a deveni mari campioni sau care deja au cucerit medalii în categoriile lor de vârstă.

«Eu am fost mai emoționată decât Ianis pe scena Galei Trofeelor Alexandrion. El nu a avut nicio problemă. S-a dus să își ridice premiul și abia aștepta să spună și câteva cuvinte. Mai degrabă eu nu știam ce ar trebui să spun» a spus Alina Dumitru în cadrul unui interviu online acordat Fundației Alexandrion.

Alina a povestit, în timpul interviului, cum şi-a desfăşurat antrenamentele cu copiii, de la distanţa, în perioada de izolare și a vorbit despre impactul pozitiv pe care îl are acest sport asupra copiilor, care devin mai disciplinați și mai organizați ȋn viaţa de zi cu zi, după ce încep să îl practice. La rândul său, Ianis a vorbit despre tehnica lui de judo preferată și despre ceea ce i-a plăcut să facă cel mai mult în perioada în care a stat acasă.

Urmăriţi aici interviul integral :

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.


About