Specialiștii explică legătura dintre vitamina B6 şi cancer

  Top Tabu
  30/01/2020
  Comentariile sunt închise pentru Specialiștii explică legătura dintre vitamina B6 şi cancer

Cercetătorii au descoperit un nou target pentru tratamentul de leucemie după ce studiul lor a dezvăluit că celulele canceroase se folosesc de vitamina B6. Dezvoltarea unui nou medicament care se dovedeşte a fi mai eficient decât tratamentele deja prezente se află în curs de a fi realizat, potrivit exquis.ro.

Specialiştii speră ca exploatând legătura dintre leucemie şi vitamina B6 poate duce la găsirea unor tratamente mai bune. Leucemia este o formă de cancer de sânge care în general afectează atât adulţii, cât şi copiii, fiind totodată cea mai răspândită formă de cancer din Statele Unite, reprezentând 3,5% din toate cazurile noi de cancer de pe continent.

Potrivit Institutului Naţional de Cancer, boala este a cincea cauză de deces din Statele Unite. Se estimează că în 2019 au murit 22,840 de persoane din cauza leucemiei. Leucemia acută mieloidă (AML) se clasează pe locul doi ca fiind cea mai comună formă a acestei boli. Afecţiunea se răspândeşte rapid, iar rata de supravieţuire este foarte mică.

Citeşte şi: Superalimente – energie pentru creier; Ce recomandă dr. Mencinicopschi

Mai puţin de o treime dintre persoanele care suferă de leucemie acută mieloidă trăiesc cinci ani după ce au fost diagnosticate. Celulele canceroase în cazul leucemiei acute mieloidă se divizează mai rapid decât ar putea tratamentul să acţioneze. Găsirea unei noi terapii prin care să se trateze aceste celule canceroase este crucială pentru prelungirea duratei de viaţă a pacienţilor care suferă de leucemie acută mieloidă, scrie portalul csid.ro.

Celulele canceroase folosesc schimbările din metabolism, atunci când apare ca rezultat o reacţie chimică, celulele se schimbă, cresc sau se înmulţesc rapid.

Vitamina B6 este esenţială pentru organism ca acesta să funcţioneze normal. Aceasta poate fi asimilată în urma alimentaţiei şi ajută la creşterea celulelor şi a metabolismului, dar şi la producerea neurotransmiţătorilor şi a celulelor roşii, mai scrie site-ul „Ce se întâmplă, doctore?”.

Sursa


About