7 obiceiuri excentrice ale geniilor, care te vor face mai inteligent

  ioana
  23/10/2015
  Comentariile sunt închise pentru 7 obiceiuri excentrice ale geniilor, care te vor face mai inteligent

A fi geniu implică anumite excentricități, fără să știm exact cum și care este legătura dintre IQ-ul mărit și obiceiurile ciudate. Știm doar că ea există. De exemplu, Einstein aduna chiștocuri de țigară de pe jos pentru a folosi tutunul pentru pipă, iar Benjamin Franklin stătea dezbrăcat în fața ferestrei în fiecare dimineață pentru a lăsa aerul să circule peste corpul său. El numea acest procedeu ”baie de aer”. 

20150217173059-einstein

Iată care sunt obiceiurile ciudate ale geniilor pe care ți le recomandăm și ție:

1. Fă dragoste. Des. 

Emilie du Châtelet a fost un om de știință briliant, a cărui muncă însă nu a fost recunoscută corespunzător. Emilie a fost faimoasă în schimb pentru viața sa sexuală extrem de activă. Și se pare că cercetătorii de la Universitatea Konkuk din Seoul îi dau dreptate, căci ei au descoperit că activitatea sexuală îmbunătățește funcțiile cognitive și promovează neurogeneza (crearea de noi neuroni).

lovemaking

2. Înconjoară-te de aur de 24k 

În fiecare seară, doctorul Yoshiro Nakamatsu, care a patentat peste 3300 de invenții, printre care și floppy disk-ul, se retrăgea în ”camera de calmare” – baia sa faianțată în aur de 24k. Acesta a explicat faptul că ”aurul blochează undele radio și semnalele de la televizor care sunt dăunătoare imaginației.”

Și are dreptate. În timp ce legătura dintre undele radio și cancer nu a fost încă demonstrată, efectele supraexpunerii asupra cogniției sunt de necombătut. Și pentru că probabil nu te poți înconjura de aur de 24k, îți recomandăm ca în fiecare zi, măcar pentru câteva minute, să te deconectezi de la tehnologie meditând în aer liber.

d1df78fc-4077-45be-8615-501d8865ace7_625x352

3. Răcorește-te 

Benjamin Franklin înota zilnic în apele reci ale Tamisei. Theodore Roosevelt înota dezbrăcat în fiecare iarnă în apele foarte, foarte reci ale râului Potomac din Washington D.C. Și se pare că și grecii antici foloseau această  metodă.

Atunci când te speli sau înoți în apă rece, șocul face ca sângele să inunde practic creierul și organele vitale. Așadar, încheie-ți dușurile cu o temperatură cât se poate de rece a apei pentru a oferi creierului tău o repriză de înviorare.

20111124171205-open-cold-water-skinny-dip

4. Nu-ți condimenta mâncarea! Nu încă.. 

Thomas Edison avea un proces foarte riguros de selecție a noilor angajați. În afară de cerințele legate de inteligență și cunoaștere, Edison le dădea candidaților și ”testul cu sare”. Îi invita să servească un castron cu supă, iar oricine își punea sare în supă fără să o guste mai întâi, pica inevitabil testul.

Logica acestui test se bazează pe faptul că cei ce adăugau sare fără să guste mai întâi supa, acționau în baza unor concepții prefabricate, ori un om inteligent este întotdeauna critic și nu sare niciodată la concluzii fără să testeze apele. Sau, în cazul acesta, supa.

unknown-edison-invention-portrait

5. Ține post negru 

Pitagora, faimosul matematician și filosof din Grecia Antică, se înfometa sistematic chiar și perioade de 40 de zile. Acesta era convins că regimul format exclusiv din apă ajută la îmbunătățirea percepției mentale și a creativității.

Studii realizate recent arată faptul că postul negru mărește Factorul Neurotrofic Cerebral (BDNF), care ajută în funcționarea memoriei și în crearea de noi celule ale creierului. De asemenea, stresul acut cauzat de foamete determină creierul să elibereze endorfine, care dau o stare de euforie.

Există două modalități populare de înfometare: 1 – post negru o dată la două zile sau 2 – scade consumul general de calorii cu 30 – 40 %

images

6. Dă drumul la lacrimi

Dacă vrei să fii la fel de creativ ca și Steve Jobs, pune-te pe plâns. În autobiografia sa, Jobs a recunoscut faptul că plângea în hohote de fiecare dată când era frustrat sau ceva nu ieșea cum voia el, dar vărsa din plin și lacrimi de fericire atunci când atingea ceea ce numea el ”puritatea sufletului”.

Plânsul reduce stresul. Lacrimile îndepărtează hormonii cauzatori de stres și aduc și o stare de echilibru, de ”liniștea de după furtună”.

hqdefault

7. Lasă-te de facultate 

A te lăsa de facultate nu înseamnă că nu apreciezi educația, ci că pur și simplu obiectivele tale în ale cunoașterii nu se aliniază cu politicile instituțiilor de învățământ. Toți oamenii inteligenți sunt în primul rând auto-didacți, identifică șabloanele și își asumă riscuri calculate. Repet, riscuri calculate, nu oricum.

Iar a te lăsa de facultate este un risc extrem de mare. A obține succesul în calitate de om care nu a terminat facultatea implică a-ți antrena mintea constant pentru a fi capabil să identifici corect șabloane, să prezici traiectoriile multiple ale aceluiași plan și să o alegi pe cea care se aproprie cel mai tare de obiectivul tău.

Printre cei mai faimoși ”repetenți” se numără Bill Gates, Mark Zuckerberg, dar și cea mai tânără femeie miliardar, Elizabeth Holmes.

amfiteatru-facultate-1

 


About