Când vor sărbători românii Ziua Bărbatului

  ioana
  03/02/2016
  Comentariile sunt închise pentru Când vor sărbători românii Ziua Bărbatului

Camera Deputaților a aprobat în cursul zilei de astăzi proiectul de lege prin care a stabilit datele oficiale și legale pentru Ziua Femeii și Ziua Bărbatului. 

Ziua Bărbatului

Așa cum era de așteptat, Ziua Femeii va fi sărbătorită în continuare pe 8 martie. Ziua Bărbatului a fost însă stabilită pe 19 noiembrie. Proiectul de lege a fost adoptat cu cu 204 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” și 63 de abțineri.

Scopul acestui proiect de lege este de a elimina discriminarea de gen întrucât parlamentarii au considerat că situația de față este incorectă față de bărbați. În plus, o astfel de zi oficială ar aduce atenția către subiecte sensibile, precum creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.

Comisia pentru egalitate de șanse a specificat în raportul său faptul că această sărbătoare a bărbaților are rolul de a evidenția realizările și contribuția reprezentanților sexului tare în cadrul comunității și familiilor.

A fost aleasă data de 19 noiembrie deoarece Ziua Internațională a Bărbatului se sărbătorește în această zi în peste 60 de țări.

ziua bărbatului

Parlamentarii au păreri diferite despre acest proiect de lege. Mircea Dolha, deputat PNL, a declarat că ”PNL va vota această propunere, pentru că PNL crede în familie și crede că relațiile dintre soț și soție pot fi mai bune și prin această dată de 19 noiembrie – ziua bărbatului, începutul iernii, și 8 martie, început de primăvară, ziua femeii”.

Deputatul UDMR Molnar Szolt a declarat la rândul său: ”În cultura modernă se face referire și se atrage atenția de foarte multe ori asupra unor probleme specifice ale bărbaților, asupra unor boli specifice ale bărbaților și, mai nou, vorbim și despre unele probleme la locul de muncă, despre unele profesii care devin feminizate și eu consider că ziua de 19 noiembrie va fi un moment prielnic să discutăm despre aceste subiecte, de aceea grupul UDMR va susține inițiativa”


About