Cum să adormi în mai puțin de 1 minut în fiecare seară

  ioana
  18/01/2016
  Comentariile sunt închise pentru Cum să adormi în mai puțin de 1 minut în fiecare seară

Ai vrea să te culci mai devreme, însă îți este greu să adormi? Ți se întâmplă să butonezi telecomanda sau telefonul ore întregi până să reușești să dormi? Iată ce poți face pentru a adormi în mai puțin de un minut. 

adormi

Soluția pentru a-ți face creierul ”să tacă” este regula de respirație 4-7-8. Metoda a fost dezvoltată de către un doctor din cadrul Universității Harvard, Andrew Weil, care a studiat ani de zile respirația și meditația și felul în care acestea pot fi folosite pentru a adormi mai ușor și pentru a scăpa de stres.

Metoda este foarte ușor de înțeles și de utilizat: inspiri pe nas timp de 4 secunde, apoi îți ții respirația timp de 7 secunde și expiri pe gură timp de 8 secunde. După ce ai terminat, inspiră din nou și repetă tehnica de 4 ori, până când adormi.

adormi

Acest tip de respirație încetinește ritmul bătăilor inimii, destinde mușchii și ajută organismul să se relaxeze. Așadar, tot ce trebuie să faci este să inhalezi aerul pe nas în timp ce numeri până la 4, apoi ține-ți respirația timp de 7 secunde, iar după ce s-a scurs timpul, expiră complet aerul în timp ce numeri până la 8.

Dr. Andrew Weil spune despre metoda 4-7-8 că este una “extrem de simplă, implică foarte puțin timp, nu necesită echipament și poate fi făcută oriunde”.

 


About