Au fost adăugate 4 noi elemente chimice în Tabelul lui Mendeleev

  ioana
  04/01/2016
  Comentariile sunt închise pentru Au fost adăugate 4 noi elemente chimice în Tabelul lui Mendeleev

Cel de-al șaptelea rând din Tabelul lui Mendeleev a fost în sfârșit completat cu 4 noi elemente descoperite de chimiști.

tabelul lui mendeleev

Este prima oară din 2011 când se fac schimbări în Tabelul lui Mendeleev. Atunci au fost descoperite elementele 114 și 116.

Cele patru noi elemente au fost descoperite de către oameni de știință din Japonia, Rusia și America. Aceste descoperiri au fost verificate de către Uniunea Internațională pentru Chimie Pură și Aplicată (IUPAC), organizația internațională ce guvernează măsurătorile, nomenclatura și terminologia din chimie.

Organizația IUPAC a anunțat că savanții americani și ruși au făcut front comun și au format o echipă, reușind să aducă suficiente dovezi care demonstrează că ei au descoperit elementele 115, 117 și 118.

Elementul 113 a fost descoperit de către o echipă de chimiști din Japonia, de la Institutul Riken. Kosuke Morita, savantul care a fost la conducerea acestei descoperiri, a declarat că echipa sa acum se pregătește să exploreze și mai mult și să descopere elementul 119 și chiar și următoarele.

tabelul lui mendeleev

Cele patru noi elemente nu au primit încă nume, însă IUPAC le-a denumit provizoriu ununtrium, (Uut sau elementul 113), ununpentium (Uup, elementul 115), ununseptium (Uus, elementul 117), și ununoctium (Uuo, elementul 118).

Ele urmează a fi denumite oficial și permanent de către echipele care le-au descoperit.

 


About