Cât va dona Mark Zuckerberg către caritate în numele fetiței sale nou-născute

  ioana
  02/12/2015
  Comentariile sunt închise pentru Cât va dona Mark Zuckerberg către caritate în numele fetiței sale nou-născute

Mark Zuckerberg și Priscilla Chan, soția sa, tocmai au anunțat printr-o postare pe rețeaua socială numele fetiței lor ce tocmai s-a născut, dar și faptul că vor dona în numele ei 99% din acțiunile pe care cei doi le dețin în cadrul Facebook. 

12341306_10102503989686391_7377090272350631935_n

Fetița fondatorului Facebook se numește Max și în numele ei a fost creată o organizație caritabilă care se va numi Inițiativa Chan Zuckerberg. Cuplul a declarat că va dona 99% din acțiunile pe care le dețin în cadrul Facebook, pachet de acțiuni care valorează aproximativ 45 miliarde de dolari în momentul de față.

Organizația caritabilă va avea misiunea de a promova potențialul uman și de a promova egalitatea. Aceasta va fi administrată chiar de către Mark Zuckerberg. El a anunțat această veste în cadrul unei scrisori către fetița sa nou-născută:

Dragă Max, 

Eu și mama ta nu am reușit încă să găsim cuvintele potrivite pentru a descrie speranța pe care ne-ai dat-o pentru viitor. Viața ta este plină de promisiuni și sperăm că vei fi fericită și sănătoasă și că vei putea să o explorezi întru totul. Deja ne-ai dat un motiv să reflectăm la felul în care sperăm că va arăta lumea în care vei crește. 

Ca orice alți părinți, și noi sperăm ca tu, copilul nostru, să crești într-o lume mai bună decât cea în care am crescut noi. 

În timp ce titlurile de știri se focusează adesea pe ceea ce merge rău în lumea asta, în multe feluri lucruri de fapt merg spre bine. Sistemul de sănătate s-a îmbunătățit. Nivelul de sărăcie se mișcorează. Nivelul de educație crește. Oamenii devin mai conectați, iar progresele tehnologice din toate domeniile denotă faptul că viața ta va fi dramatic mai bună decât a noastră. 

Iar noi vom contribui la această schimbare, nu numai pentru că te iubim, ci și pentru că simțim că avem o responsabilitate morală față de toți copiii generațiilor următoare. 

[…]

Max, te iubim  și simțim că este responsabilitatea noastră să facem din această lume un loc mai bun pentru tine și pentru toți copiii. Îți dorim să ai parte de la fel aceeași iubire, speranță și fericire pe care tu ne-o dăruiești.  Abia așteptăm să vedem care va fi darul tău pentru această lume. 

Cu multă dragoste, 

Mama și Tata 

 

 


About