Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la fumat

  ioana
  11/11/2015
  Comentariile sunt închise pentru Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la fumat

Întrucât Legea 349/2002 care previne și combate efectele consumului de tutun și interzice ca atare fumatul în spațiile publice închise este foarte aproape de a intra în vigoare, vă vom prezenta și alte motive pentru care să renunțați la fumat. 

258

Marea majoritate a fumătorilor vor spune că le place să fumeze și că nu sunt dependenți. Însă, în sinea lor, aceștia își doresc să se trezească într-o bună zi fără să mai simtă nevoia de a aprinde o țigară. Iată ce se va întâmpla în corpul tău dacă vei aduna voința necesară pentru a renunța la acest obicei, cronologic:

[yes_list]

  • În 20 minute: Tensiunea arterială și pulsul vor reveni la normal, iar temperatura mâinilor și picioarelor tale va crește.
  • În 8 ore: Nivelurile de nicotină și de monoxid de carbon din sânge se vor reduce la jumătate, iar nivelul de oxigen va reveni la normal. Astfel, te vei simți mai alert, vei dormi mai bine și vei fi mai puternic.
  • În 48 ore: Monoxidul de carbon și nicotina vor fi eliminate din sânge. Plămânii încep să se curețe de mucus și de celelalte resturi ale tutunului. Terminațiile nervoase vor crește la loc, astfel că simțul mirosului și al gustului vor reveni.

1

  • În 3 luni: Funcțiile plămânilor și circulația sângelui se vor îmbunătăți considerabil. Efortul fizic va deveni mai ușor și veți tuși mai puțin.
  • Între 1 – 9 luni: Congestia sinusurilor și oboseala se vor reduce. Respirația va fi îmbunătățită semnificativ și nu veți mai avea dificultăți în a respira.
  • Într-un an: Riscul de a dezvolta boli de inimă se va reduce la jumătate.

Quit-Smoking

  • În 5 ani: Riscul de a suferi un atac de cord se va reduce la nivelul unui nefumător.
  • În 10 ani: Riscul de a te îmbolnăvi de cancer va deveni același ca la un nefumător. 60% dintre cazurile de cancer sunt provocate de dieta necorespunzătoare și de fumat.
  • În 15 ani: Organismul tău își va reveni complet din trauma fumatului.

[/yes_list]

Așadar, fumatul nu numai că vă îmbolnăvește și încetinește organismul, dar urmează a fi și interzis în cluburi, baruri și toate celelalte spații publice închise. În plus, dacă acum fumați un pachet de țigări pe zi, renunțând la fumat veți economisi aproape 6000 lei într-un singur an.


About