Studiu: bărbaților le place doar ideea de a fi cu o femeie inteligentă

  ioana
  22/10/2015
  Comentariile sunt închise pentru Studiu: bărbaților le place doar ideea de a fi cu o femeie inteligentă

Un nou studiu a demonstrat faptul că bărbaților le place doar ideea de a fi cu o femeie inteligentă, aceștia nedorindu-și cu adevărat să fie cu cineva mai inteligent decât ei. 

b9488aac2baa41c4ac846b08e2632cc5

Desigur că studiul nu a demonstrat că 100% bărbați refuză să fie cu o femeie mai inteligentă decât ei. George Clooney este chiar dovada faptului că uneori inteligența primează atunci când hotărăști cu cine îți vei petrece restul vieții. Soția sa, Amal, este avocat în drepturile omului și chiar și actorul a recunoscut în interviurile sale faptul că soția lui este cea inteligentă din familie.

În cadrul experimentului, cercetătorii i-au rugat pe bărbații  din studiu să își imagineze o relație cu o femeie inteligentă. Așa cum era de așteptat, bărbații au fost încântați de această idee. Dar apoi cercetătorii le-au spus că vor aduce o femeie mai inteligentă decât ei pentru a o cunoaște, moment în care entuziasmul bărbaților a scăzut dramatic.

Așadar, majoritatea bărbaților își doresc să fie cu o femeie inteligentă și de succes doar la nivel declarativ, căci atunci când vine vorba de a alege în mod conștient o parteneră din această categorie, aceștia bat în retragere.


About