Cele 6 lucruri esențiale pentru a avea o viață fericită

  ioana
  10/08/2015
  Comentariile sunt închise pentru Cele 6 lucruri esențiale pentru a avea o viață fericită

[highlight] Definiția fericirii este diferită de la persoană la persoană. Fiecare dintre noi are o anumită listă de priorități și obiective de îndeplinit, astfel că o viață fericită pentru mine poate fi o viață plictisitoare pentru persoana de lângă mine. Însă, pornind de la ipoteza că ”banii nu aduc fericirea”, iată care sunt cele 6 lucruri esențiale ale unei vieți împlinite și fericite.  [/highlight]

viata-fericita

 

 

 

1. A fi productiv – nu vei fi fericit dacă nu produci. A avea un loc de muncă nu ne ajută doar pentru a ne asigura veniturile financiare atât de necesare vieții, ci ne ajută și în plan psihologic pentru că ne simțim utili. Simțim că avem o misiune și că suntem folositori acestei lumi.

 

2. Prietenii adevărați – prietenia este probabil cel mai eficient sistem de suport al lumii. Prietenii sunt acei oameni minunați care știu absolut tot despre tine și încă te plac. Ei sunt oamenii pe care îi suni la 4 dimineața pentru că ai făcut pană și vin fără să stea pe gânduri să te ajute. Dar mai sunt și acei prieteni pe care nu te poți baza neapărat, dar sunt o companie foarte bună. Iar noi toți avem nevoie de ambele tipuri de prieteni pentru a avea o viață fericită.

 

3. Propria ta cultură – limba, muzica, ceremoniile, tradițiile, costumul tradițional și gesturile specifice. Toate acestea sunt vitale și trebuie să le păstrezi vii în limbaj și comportament pentru că ele ne oferă unicitate, vitalitate și influență asupra celorlalți.

 

4. Spiritualitatea – este ceea ce ne separă de animale. Asigură-te că îți dezvolți pe cât posibil inteligența emoțională șo abilitățile de a fi empatic, de a comunica și de a îi înțelege pe cei din jur.

 

5. Nu rata nimic – trăiește în prezent, chiar dacă ți-ai dori să fii în altă parte. Și trăiește cât poți de mult. Nu spune ”nu” nici unei oportunități. Mergi la filme, în parc, la teatru, profită de spectacolele gratuite și de expozițiile internaționale. Socializează cât poți de mult și fii prezent în moment dacă vrei să ai o viață cu adevărat fericită.

 

6. Familia și cercul tău de apropiați – investește în ei și ține-i aproape. Ai grijă ca, oricât ai fi de ocupat, să acorzi timp și grijă părinților, fraților și copiilor. Acest timp îți va fi returnat fără îndoială. De la acești oameni îți iei cea mai multă energie și putere de a face față obstacolelor zilnice. Ei sunt motivația noastră cea mai puternică.

 

 


About