Frumoasa poveste a unui daltonist care vede pentru prima oară în culori

  ioana
  22/07/2015
  Comentariile sunt închise pentru Frumoasa poveste a unui daltonist care vede pentru prima oară în culori

colorblind

Unul din zece bărbaţi suferă de variate forme ale discromatopsiei. Unele forme sunt atât de severe, încât pacienţii nu sunt capabili să recunoască roşul, verdele, ori albastrul, şi nici nuanţe ale acestora. Însă, dacă este vorba de o formă foarte uşoară a discromatopsiei, persoana în cauză poate chiar să nu conştientizeze că vede lumea în culori diferite.

Iată cum arată lumea unei persoane care suferă de discromatopsie:

Ethan face parte din categoria celor care nu disting culorile roz şi verde. Aşa cum explică şi el în filmuleţul următor, multe persoane au impresia că daltonismul, ori discromatopsia înseamnă o lume în alb-negru. În realitate, însă, orice formă a acestei anomalii poate afecta traiul normal al unei persoane, fie că este vorba despre bucuria de a vedea un curcubeu, fie că vorbim de siguranţa în trafic şi culorile semaforului.

Din fericire, Ethan a primit cadou de ziua lui de la un bun prieten o pereche de ochelari foarte speciali. Aceştia au fost creaţi de o companie numită EnChroma special pentru cei care suferă de această afecţiune. Ochelarii funcţionează prin blocarea unor fascicule de lumină care se reflectă în ochelari, ceea ce forţează ochii să răspundă într-un mod diferit.

Haideţi să vedem reacţia lui Ethan când primeşte ochelarii.


About